Monday, 2023-10-02, 7:31 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » ТЕАТЪР

Владо Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов по приятелски в "АРТ"
В края на сезона ще имаме възможността да видим една култова пиеса, трима популярни актьори и една изключително успешна постановка на сезон 2013 г.

На 26 юни ще гостува пиесата "АРТ" на драматурга Ясмина Реза, която е коопродукция между Сатиричния театър и 3 BEARS Entertainment ltd. Последното е продуцентската компания на тримата приятели Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Захари Бахаров. Те, съвсем естествено са и в ролите на тримата приятели във френската пиеса. Успехът на представлението, (от свидетели научихме, за върволица от хора за билети пред Сатирата), се дължи на събирането на една сцена на тримата актьори след "Спанак с картофи", както и на драматургичния текст, в който едно бяло платно на бели ивици, поставя на изпитание приятелството между героите.

Сюжетът на "Арт" се върти около трима дългогодишни приятели – Серж (Захари Бахаров), Марк (Юлиан Вергов) и Иван (Владимир Карамазов). Единият от тях – Серж – си купува модернистично платно за 200 000 франка, но вместо ентусиазмът от покупката му да бъде споделен от най-близките му другари, те вадят наяве някои от недостатъците
в характерите си. Новопридобитата скъпа вещ бързо става повод за началото на разгорещен спор помежду им, който доста се отдалечава от дебат на тема модерно изкуство. На повърхността излизат дълго премълчавани истини.

Режисьорът Антон Угринов споделя: "Аз, Владо, Юли и Захари - вероятно няма да направим най-добрата версия на "Арт” на земята, може би няма да бъде и най-модерната, но аз знам, че това представление ще се различава от всички останали представления на "Арт”, които се играят или са играни. И то ще се различава в едно. Само в едно, но струва ми се на мен, нещо много важно, много ценно. Тази вечер вие няма да гледате трима актьори на сцената, а трима приятели...”

Владимир Карамазов в интервю пред "Програмата": "
Киркор Азарян, лека му пръст, на една от последните репетиции на Вишнева градина каза нещо, което съм запомнил. Преди 15 години в театъра е било модерно актьорите да се превъплъщават в различни образи до неузнаваемост - да си слагат зъби, мустаци… Било е модерно и се е считало за голямо актьорско постижение. В момента хората не могат да понасят такива неща. Зрителите искат да видят актьора такъв, какъвто е. От самото начало да е ясно, че промяната ще бъде чисто мисловна. В Арт градим образите си точно така. Зрителите ще дойдат и ще видят просто нас тримата. "

Ясмина Реза е на 41 г. За нея се заговори след премиерата на "Арт" през 1994 г. в Париж.Тази пиеса е преведена на 36 езика. "Арт" се играе по цял свят, включително и в България.(Освен тази, в момента се играе и на сцената на Малък градски театър на Пламен Марков с участието на Владимир Пенев, Атанас Атанасов и Иван Петрушинов)
Бащата й е персийски евреин, роден в Русия, майка й е унгарска цигуларка.
Реза учи в университета "Нантер" в Париж. Участва в постановки по Молиер.
Нейн съпруг е режисьорът Дидие Мартини.

Отзиви:

”Трите мечки” - Дани Николова, "Програмата”

”Приятнолично” - Деница Тодорова

”Вергов, Бахаров и Карамазов се бият и плачат в Сатирата” - Албена Атанасова, в. "Стандарт”

”Вергов, Карамазов и Бахаров се хванаха за гушите” - Ирина Гигова, в. "Новинар”

”Мускетарски номера от Трите мечки” - Елена Кръстева, в. "Монитор”

БАХАРОВ, ВЕРГОВ И КАРАМАЗОВ СЕ КАРАТ В „АРТ”

”Арт”, или мечки срещу лъвове” - Виолета Цветкова, в. "Труд”

Бахаров, Вергов, Карамазов – тримата големи в „Арт” - Мина Узаничева, vsekiden

”Приятелството между Карамазов, Бахаров и Вергов виси на косъм” - Димитър Стайков, в. "24 часа”

Category: ТЕАТЪР | Added by: Kotzeva (2013-06-13)
Views: 2041 | Tags: Владимир Карамазов, арт, Сатиричен театър, приятелство, Юлиан Вергов, постановка, Ясмина Реза, Захари Бахаров | Rating: 5.0/3
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]