Monday, 2023-10-02, 6:07 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » ТЕАТЪР

Театрално изследване на любовта
Шекспировият микс "Да обичаш или не" от театрална школа "Петровден" с. Паталеница

Паталеница ще стане сцена на пиесите на Шекспир в края на работната седмица за 14-ти пореден път това лято - 25 и 26 юли от 21:00 ч. Неуморният екип на детската шекспирова театрална школа тази година дълбае в текстовете на английският бард в търсене на любовта. Проектът "Да обичаш или не" е сборен текст от пиеси, които вече са били поставяни от школата в Паталеница.
Екипът зад проекта определя „Да обичаш или не” като театрално изследване за любовта. Ръководен е от Стере Майър и Джени Кларк, преподаватели от Guilford School of Acting от Университета в Съри, Англия, които споделят: "Заедно с група професионални актьори и младите и амбициозни членове на Детската Шекспирова Театрална Школа „Петровден” от село Паталеница, изследваме универсалната тема за любовта чрез откъси от шекспирови сцени от различни пиеси. Вместо с конкретна пиеса, както предишните години, този път решихме да открием и създадем едно различно пътешествие на Любовта през очите на Шекспир."
Зад екипа стоят имената на:

Теодора Лазарова; Инна Церовска; Павлина Калина Церовска; Самуела Ивана Церовска; Джейсън Талет

В представлението участват:
Александра Михайлова, Анатолий Ставрев, Благой Бойчев, Гeорги Георгиев Антика, Делян Илиев, Лиляна Ихтиманска, Станимир Стоилов, Стефания Георгиева, Стоян Додников, Христо Таков


През годините, режисьори, професионални актьори и аматьори работят върху заглавия като: „Ромео и Жулиета”, „Венецианският търговец”, „Укротяване на опърничавата”, „Хамлет”, „Сън в лятна нощ”, „Перикъл”, „Както ви харесва”, „Зимна приказка” и други и събуждат интереса на публика от цяла България. Критиката отбелязва уникалния характер на проектите, в които работят режисьори като Христо Церовски, Тодор Димитров, Рекс Дойл (Англия).

Театралната школа работи по множество проекти и с деца в неравностойно положение.

Повече за Детска Шекспирова Театрална школа може да прочетете на официалната страница на с. Паталеница: patalenica.com

За основоположникът на театралната традиция Христо Церовски са правени множество филми, един от които намерих за вас в YouTube.


Category: ТЕАТЪР | Added by: Kotzeva (2013-07-22)
Views: 1241 | Tags: Христо Церовски, Паталеница, детска шекспирова театрална школа П, шекспир | Rating: 5.0/3
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]