Monday, 2023-10-02, 7:15 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » ТЕАТЪР

Особености на руската любов
На 5 юни на сцената на театъра гостува ДТ "Стефан Киров" Сливен с постановката на Александър Галин "Особености на руската любов".

по Александър Галин
Режисьор: Васил Василев
Сценография: Николай Нинов
С: Мария Сапунджиева, Мариана Миланова, Георги Кадурин

Комедия по пиесата на Александър Галин "Сирена Виктория"

Любов – за това мечтае всяка жена. И ако тази мечта е дългоочаквания и единствен мъж, който ще открие в небето нова звезда и я назове с твоето име, то тя се е сбъднала.

Пиесата разказва за това, че винаги има надежда да срещнеш, ако не
принца на бял кон, то поне специалист по космически системи, който ще разкрие пред теб необятния свят на звездите и една свръхнова, малка и искряща звезда ще назове с твоето име.


И така, две самотни жени, една обикновена вечер.
Сирена, артистична бизнес дама, търсеща развлечения и авантюри, решава да помогне на изоставената от мъжа си приятелка – интелигентната и чувствителна Виктория, доктор на филологическите науки. Звъни по обява във вестника и кани „млад Козирог, изпълняващ всякакви женски фантазии”.Звънец. От прага на вратата, гостът веднага нарежда да наденат намордника и пита, къде би искала да стане „това”. „- Моля?” – изненадва се Сирена. „-Аз мога да го направя където поискате: на балкона, в стаята, в коридора...”
Шокирана от „скромността” на не толкова младия Козирог, Сирена
предоставя решението на въпроса на Виктория.
И изведнъж, обичайната декорация – елегантно наредената маса с любимите херес и мадейра на Сирена отстъпват на заден план и ... пред зрителите избухват звезди.
Пиесата е наситена с искрящ хумор, весели остроумия, смешни недоразумения и нелепи ситуации, брилянтни реплики на героите, приятни изненади, но също така предлага на зрителя да се замисли за духовните ценности в днешно време.
Спектакълът разказва за това, че винаги има надежда да срещнеш, ако не принца на бял кон, то поне галактически астроном, който ще разкрие пред теб необятния свят на звездите и една свръхнова, малка и искряща звезда ще назове с твоето име. А това вече е Любов.

Source: http://www.programata.bg/?p=39&c=1&id=72320&l=1
Category: ТЕАТЪР | Added by: Kotzeva (2013-06-04)
Views: 756 | Tags: Особености на руската любов, Александър Галин, постановка, Мария Сапунджиева, Георги Кадурин | Rating: 2.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]