Monday, 2023-10-02, 7:28 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » НЕФОРМАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ

Училищният живот в риалити дневника на Спас Крайнин
Спас Крайнин доскоро беше ученик. Оттук нататък той ще следва пътя си, най-вероятно към мечтаната журналистика. Но времето от неговите училищни години ще бъде запаметено в "Дневника на Спас Крайнин". Представянето на книгата, която събира историите и личните възприятия на Спас от училище, публикувани в личния му профил във Фейсбук ще се състои на 3 юни от 19:00 ч. в зала "Устрем" на Младежки дом.


Спас е изключително деен млад мъж. Прясно завършил Математическата гимназия,
съвсем доскоро беше и представител на Съвета на децата за град Пазарджик (все пак вече е голям).
Печели кастинг за водещ на предаването "Яко" по БНТ още на 16 години. Изявява се и като водещ в младежкото Forty radio. В с. Лисичево е председател на Клуб по туризъм, в който млади хора обикалят кътчетата на родината.
Определено Спас знае какво иска и целенасочено се е отправил към постигането на мечтите.


За книгата, искренността и училището говори Спас Крайнин.

"
Започнах да пиша Дневника си преди повече от година. Провокира ме поведението на всички в училище. От най-малките - учениците до най-възрастните- учителите. Всеки говори, каквото му падне за училището и младите хора, а аз реших да опиша реалността. То ние всички я знаем, но се държим по някакъв странен начин и обясняваме на ляво и на дясно, че трябва да се помага на младите и същевременно виждаме, че няма 100 или 200 лв. за ученици по математика или физика, които печелят награди. За поощрение и награда.
Аз се чудих как да го направя и реших, че Интернет е най-близко до мен и моите приятели и започнах.
Първо, с няколко думи, а след това текстовете се разширяваха. Героите се увеличаваха."
Интересува ме
дали щеше да се случи този дневник, ако го нямаше Фейсбук или вероятно е щял да намери друга форма:  "Провокацията щеше да е на лице и със сигурност щеше да се появи под друга форма. "
Питам Спас, дали е бил искрен във всичко, което разказва, и съответо дали пък не е имало обидени от откровеността му: "
Това е единственото и може би най-трудно нещо за човека днес - да бъде искрен. Защото току виж потънал в казана, в който сме всички. Но да, бях искрен. Никой не понечи и да възразява на писанията и да ме обвинява в лъжи, което показва, че не съм лъгал. Та те го изживяваха заедно с мен."
Спас е бил свидетел на радостта на съучениците си, четейки впечатленията му вечер, явно очаквайки с нескрит интерес текстовете на автора. Според него интернет е доста объркано и неконтролируемо място: "
но мисля, че ще дойде времето, когато ще станем свидетели на култура в мрежата и то си личи на някои места тук - онлайн радиа , телевизии и т.н."
Блогът на Спас може да видите тук.
Фен страница: Спас Крайнин
Category: НЕФОРМАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ | Added by: Kotzeva (2013-06-03)
Views: 1538 | Comments: 2 | Tags: книга, училище, фейсбук, Спас Крайнин, дневник | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]