Monday, 2023-10-02, 5:59 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » НЕФОРМАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ

Фондация провежда курс "Брилянтен ум" за алтернативни практики за обучение

Фондация Арт Еко Свят ще проведе курс 'Брилянтен ум" по проекта си Leonardo Studios. Те споделят: "Вдъхновени от магиятана знанието и начините да се забавлявамедокaто приемаме информация, сътворихме за нас и за вас съвършено нов подход в ученето. Курсът „Брилянтен ум” е едно необикновено приключение навътре в света на знанието и личното усъвършенстване за всеки пътешественик. Съдържа множество техники за бързо учене, смях и забавление. Благодарение на проф. д-рГеорги Лозанов имаме удоволствието да се наслаждаваме по време на учебния процес и да учим лесно и бързо, с радост и с много добри резултати."


Вдъновени са от сугестопедията на проф. Георги Лозанов, мисловните карти на Тони Бюзан и системата за ускорено четене - фоточетенето, създадена от психолога Пол Шийли.
Курсовете, които ще се проведат в Младежки дом включват Техника за бързо четене; Техники за фоточетене; Техники за памет; Мисловни карти по следната програма:

Приемане и усвояване на целия материал наведнъж - 01.03.2013г.18:30ч.

Втори път – завръщане в страната "Знание";Сугестопедична разработка на усвоените техники - 08.03.2013г. 18:30ч

Трети път – картиране на градовете в страната "Зная"; Мисловни карти и как извеждаме и описваме информацията по забавен начин -15.03.2013г. 18:30ч

Четвърти  път /21 дни по-късно/ – Представяне на придобитите техники и турнир със специални изненади - 05.04.2013г. . 18:30ч
Начало: гр. „Пазарджик” Младежки дом – Хорова зала - 01.03.2013г. 18:30ч.
Цена на курса: 250 лв.

За повече информация: 0899 136 813 Анета Златанова; 0877 643 022 Анелия Пенкова

Малко повече за създателите на използваните методи:

Сугестопедия - наука създадена от проф. д
-р Георги Лозанов през 1968г.и  призната от Юнеско за най-иновативен и ефективен  метод на учене през 1978г.Освен, че ускорява многократно резултата от обучението, сугестопедията-десугестивното обучение, подобрява здравето и повишава културата на човешките взаимоотношения. Тази метода се прилага от ученици на проф. Лозанов в целия свят.

Мисловни карти - метод създаден от Тони Бюзан. Основател на Мемориадата, Световният шампионат по памет, и Световния шампионат по бързо четене, а също и един от основателите на Олимпиадата по мисловни спортове, «Мисловните олимпийски игри». Човекът с най-висок коефициент на интелигентност в света.

Фоточетене - система за ускорено четене със скорост страница в секунда, създадена от психолога Пол Шийли. Чрез неговите програми:  PhotoReadingNatural BrillianceGenius CodeAbundance for Lifeи Paraliminals, ни помага да отключим 90% от умствения потенциал, който притежаваме, но често не използваме.

 

 

Category: НЕФОРМАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ | Added by: Kotzeva (2013-03-01)
Views: 1128 | Tags: проф. Георги Лозанов, Тони Бюзан, Леонардо студио, Пол Шийли, сугестопедия, курс, мисловни карти, Брилянтен ум, фоточетене | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]