Thursday, 2024-03-28, 3:18 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » КУЛТУРА

Forty tv на една година

На 1 ноември Телевизията на младите - Forty tv навърши една година. Създадена под шапката на Младежки дом - Пазарджик и МИКЦ - Пазарджик, телевизията може да се похвали с отразяването на редица събития в града и страната. Екипът работи с оборотите на Младежки дом, чийто малък екип е може би най-продуктивния в общинските културно-образователни центрове. Forty tv за тази година отрази значими културни събития в града. Беше медиен партньор на фестивалите "Нота по нота", "Океан от любов", Фестивал на изкуствата "Арт идея - арт алея". Отрази дейностите по програмите на МИКЦ, както и създаде със свой филм за мрежата от Младежки информационно-консултантстки центрове.

Неслучайно на 31 октомври, когато Младежки дом отбеляза Деня на народните будители, институцията направи и равносметка за работата на екипа и участниците в творческите форми през  изминалия  сезон. Цифрите са красноречиви: концерти и представления – 62; обучения, дискусии и акции – 42; клубни форми и състезания – 36; фестивали и конкурси – 56; изложби и конференции – 18; участници – 8 412; зрители – 22 935. Празникът бе отбелязан с изложба на двата клуба по изобразително изкуство с ръководителки Александра Кисовска и Екатерина Иванова. Събитието стана традиция през последните няколко години и младите художници се готвят за него през целия творчески сезон.

Директора на Младежки дом г-жа Инна Церовска връчи поздравителни адреси на творческите колективи и формации за неуморния им труд да създават и даряват красота чрез творчество си.

Първата си година телевизията ще отпразнува днес пред Младежки дом от 17:30 ч. В програмата за празника ще участват ПТС "Чудесия", ПТА „Албена", Клуб „Естрада", МТ „Приятели" и специалният гост – поп изпълнителят Стефан Стоилов. Ще бъдат представени и моменти от видео материалите, изработени от Forty TV.

Повече информация за творческите изяви на студийците,които са  неизменна част от младежката политика на Пазарджик можете да намерите на сайтовете www.mdompazardjik.com  и   www.pz-mikc.bg

Category: КУЛТУРА | Added by: Kotzeva (2013-11-04)
Views: 758 | Tags: Рожден ден, Forty tv, Младежки дом | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]