Monday, 2023-10-02, 7:46 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » КЛУБОВЕ

"Е С Е Н - Ц И Я" - Експериментално-Музикално Визуален проект със Стефан Колев "SKILL" (DJ) и Иво Матеев (Китара)
В събота вечер в Бар без име гостува интригуващата колаборация между диджей и китарист. Градът е последна спирка на  на Експериментално-Музикално Визуалния Проект "Е С Е Н - Ц И Я".


Ето какво казват за себе си авторите на проекта
диджей "SKILL" и "Mr. Guitar" Иво Матеев: Това е експериментално-музикално визуален проект направен с много любов, който според нас заслужава напълно вашето внимание. Какво всъщност представлява проекта като цяло ще прочетете малко по надолу. Другото важно, което трябва да съобщим още в началото, е че сме решили с този проект да обиколим няколко български града и да го представим в различни клубове и по този начин да достигнем до максимален брой отворени хора, в които ще търсим разбирането и правилната слухова нагласа.
Проектът още от името си подсказва, че е вдъхновен от Есента като сезон, който според авторите Стефан Колев "SKILL" (DJ) и Иво Матеев (Китара), предлазполага за едно вътрешно съхраняване, размишление и дообмисляне на правилните стъпки, по които всеки човек трябва да върви и да достигне до своя вътрешен мир, и така търсеното в днешното динамично време спокойствие. Проектът се
гради на колаборацията между DJ и музикант и тяхното импровизаторско
усещане за музиката и взаимното им търсене и запазване на така важните
за всички нас духовни ценности !!!
Иво Матеев

диджей SKILL
Проектът "Е С Е Н - Ц И Я" е Експериментално-Музикално Визуален и представлява смесица от дълбоки и пространствени Jazzy & Blues Семпли, подплатени от специфичния за 90-те тежък Хип-Хоп Бийт, върху който в реално време музиканта допълва и обогатява дадената музикална композиция със своите умения, а DJ-ят от своя страна като ефект скречира и миксира различни въздействащи фрази, звуци и части от вокали и като цяло двамата като екип, съчетано с подходящата визия предават една пълнота и завършеност на това музикално пътешествие !!!

Хората, които стояд зад този проект са Стефан Колев и Иво Матеев.
Пловдивчанинът Стефан Колев или още по-известен в  музикалните "underground" среди като DJ SKILL e продуцент, scratch мaниак, oldschool рапър,  радио водещ и запален колекционер на редки и трудно намиращи  се  грамофонни плочи. Човек с над 4500 винила или един истински ценител!

SKILL е музикален експериментатор с доста различни и интересни по стил проекти зад гърба си. Той е един от първите, които в началото на 2000-та възраждат интереса към Българската танцувална "Соц" музика от единствения и вече несъществуващ музикален лейбъл - „Балкантон”.

Вече повече от 18 години той продуцира, компилира и пуска музика, която хората нямат възможност да чуят навсякъде. От края на 2007-ма, SKILL е създател на две специализирани on-line радио предавания: „Добрите Стари Фънки Времена” и "Yes, Yes Y'all To Da Beat Y'all".(http://fest.beglika.org/dj-skill)

Иво Матеев е китарист, един от създателите на Артмосферик бенд, с която творят в изключително приятите жанрове Acoustic funky,reggae,swing,balkan ethno. Самият Иво участва в редица проекти, където е необходим акустичния китарен звук.

Фен страница на Артмосферик бенд: http://www.facebook.com/pages/Artmospheric-band

Събота 22 декември от 22.00 ч. в Бар без име!
Source: http://www.facebook.com/events/304253623026085/
Category: КЛУБОВЕ | Added by: Kotzeva (2012-12-19)
Views: 749 | Tags: Иво Матеев, DJ SKILL, експериментално-музикален проект, Бар без име, EСЕН-ЦИЯ | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]