Monday, 2023-10-02, 6:57 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » КЛУБОВЕ

Френско-българска колаборация в проекта Me, myself and Bastien ще слушаме тази събота в БАР БЕЗ ИМЕ
Тази събота, 26 януари, певицата Цветелина Чендова
ще представи проекта Me, myself and Bastien в БАР БЕЗ ИМЕ. Изпълнителката ще е в компанията на французина Baz Gaisne. Сътрудничеството им води началото от една случайна среща в софийски клуб, след което се ражда проекта Sofia calling Paris с три издания.
снимка
Дуото направи зашеметяващо представяне на Аполония 2010 с участието на Карандила брас бенд, с което за първи път се представи пред българската публика.
Джаз певицата и френският мултиартист
изнесоха през 2011 г. концерт в прочутия New Morning Club в Париж.
Двамата се явяват и на Евровизия 2011 с първото им съвместно парче Luxury Hotel, с което се класираха сред финалистите на конкурса.
снимка
Цветелина Чендова завършва НБУ със специалност Музикално -
сценични изкуства, профил джаз пеене, в класовете на Ангел Заберски и Алис Бoварян. Работила е с повечето известни джазови музиканти на България - Михаил Йосифов, Ангел Заберски-син, група Акага, Владимир Карпаров, Димитър Шанов,
Велислав Стоянов, Веселин Веселинов - Еко и др. Цвети Чендова смело експериментира, включвайки се като гост певица в
някои от последните концерти на група Карандила.Пяла е на много сцени в България и Европа и е участвала на фестивалите: Аполония Арт Фестивал 2005 и 2010,Park Life fest 2009,Jazz + Festival Sofia,Burgas Bluss Festival.

Профилът на Цветелина Чендова в MySpacehttp://www.myspace.com/tzvetelinatchendova
Тук може да прочетете интервю с изпълнителката.

снимка

Bastien "Баз" Gaisne е роден и израснал в Париж. След като завършва художественото си образование, той живее в различни държави (Германия, САЩ, Швеция), за да придобие житейски опит.
Като асистент на известния китара-мейкър Джеймс Трусарт в Лос Анджелис, Bastien свири по концерти в Калифорния, а след това във Франция и Швеция с различни музиканти.
През 2003 г. той създава проекта "Baz limited" с джаз певицата София Нилсон в Стокхолм. "Baz limited" е международна група, която изследва мъжки / женски вокални хармонии, за да възобнови отново традицията на групите с двама вокалисти, а също и шейсетарско/седемдесетарската поп-рок музиката, с тежки или леки китари, пиано мелодии и емоционално заредени вокали, обединени в един уникален звук.

Официален сайт на Бастиен: http://www.bastiengaisne.com
Category: КЛУБОВЕ | Added by: Kotzeva (2013-01-21)
Views: 1036 | Tags: Me, Бар без име, Цветелина Чендова, myself and Bastien, Bastien Gaisne | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]