Monday, 2023-10-02, 7:50 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » КИНО

Програма на кино 3D Cinema Пазарджик (15.03 - 22.03)
Кръв за кръв - 21:30

Жанр: Криминален, Трилър
САЩ / 2013 / 110 минути
Сценарист: Дж. Х. Уаймън
Режисьор: Нилс Арден Оплев
В ролите: Дженифър Бътлър, Арманд Асанте, Изабел Юпер, Терънс Хауърд,
Доминик Купър, Колин Фарел, Нуми Рапас, Изабел Хуперт, Франки Джи, Луис
Да Силва-мл.
Продуцент: Нийл Х. Мориц

"Кръв за кръв" е екшън-трилър, в чийто център стои любовна история,
развиващ се в престъпния подземен свят на Ню Йорк. Виктор (Колин Фарел) е дясната ръка на престъпния бос Алфонс (Терънс Хауърд), който е изправен пред неизвестен човек, систематично избиващ членове на неговата банда и дразнещ го със заплашителни бележки.

Дарси (Доминик Купър) е приятел на Виктор, който също работи за Алфонс. Той е обсебен от идеята да открие кой стои зад убийствата, за да спечели благоразположението на шефа си и да се издигне в организацията. Насред всичко това, Виктор среща Беатрис (Нооми Рапас), загадъчна французойка, живееща с майка си Валентин (Изабел Юпер) в сградата срещу блока на Виктор. Постепенно той става все по-привлечен от нея, докато открива, че Беатрис не е жената, която изглежда, а всъщност е жертва на престъпление, която търси разплата, за което се нуждае от помощта на Виктор.

Но тя скоро открива, че Виктор също не е мъжът, който изглежда, а е човек, търсещ отмъщение за смъртта на съпругата и малката им дъщеря отпреди няколко години. Когато тези двама наранени души, обсебени от идеята за възмездие, се събират, тяхната наситена връзка води до изпълнението на брутален план за наказание.

"
Не бяхме чували нищо ново за Нилс Арден Оплев от суперуспешния Момичето с драконовата татуировка (оригиналния шведски филм от 2009), така че очакванията ни към първия му филм от четири години бяха големи.

И въпреки че със заглавие като Кръв за кръв почти бяхме готови за
холивудски екшън, получихме нещо доста по-добро – крими трилър със силно застъпени драма и филм ноар елементи. За главната женска роля Оплев отново се е доверил на любимката си Нуми Рапас, която пък се справя чудесно, особено в комбинация с Колин Фарел, който играе един от традиционните си персонажи – брадясал, угрижен, пресметлив бандюга, върху раменете на когото сякаш са струпани проблемите на целия свят. Без да бъде изключителен, сюжетът не е леснопредвидим, оставяйки достатъчно място за изненади." (www.avtora.com)


Оз: Великият и могъщият 3D - 14:00; 16:30; 19:00

Жанр: Фентъзи, Екшън, Приключенски
САЩ / 2013 / 130 минути
Сценарист: Дейвид Линдзи-Абеър, Митчъл Капнер
Режисьор: Сам Рейми
В ролите: Джои Кинг, Мартин Клеба, Тони Кокс, Мишел Уилямс, Мила Кунис, Джеймс Франко, Рейчъл Уайз
Продуцент: Шон Бейли, Кей Си Ходенфийлд, Джо Рот

Номинираният за "Оскар" актьор Джеймс Франко е избран за ролята на Оскар Дигс - незначителен цирков фокусник със съмнителна етика, който е запратен от прашния Канзас във вълнуващата страна Оз.

Той си мисли, че е ударил джакпота, и че славата и богатството вече са му в джоба, но всичко това е преди да срещне трите вещици - Тиодора (Мила Кунис), Иванора (Рейчъл Уайс) и Глинда (Мишел Уилямс), които не са убедени, че той е великият магьосник, когото всички са очаквали. Въвлечен по неволя в епичните проблеми, пред които е изправена страната Оз и обитателите й, Оскар трябва да установи кой е добър и кой лош преди да е станало късно.

С илюзия, находчивост и дори мъничко магьосничество, Оскар се преобразява не само във великия и могъщ Магьосник от Оз, но и в по-добър човек.
Category: КИНО | Added by: Kotzeva (2013-03-16)
Views: 1166 | Tags: Колин Фарел, Оз: Великият и могъщият, Нууми Рапас, Рейчъл Уайз, Кръв за кръв, Джеймс Франко, Мила Кунис, 3D Cinema Пазарджик | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]