Monday, 2023-10-02, 6:37 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » ИЗЛОЖБИ

Грехът и фотографията или за Седемте смъртни гряха

Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик представя изложба  „Седемте смъртни гряха” .

Изложбата е дело на творческия тандем между баща художник и дъщеря фотограф – Славчо Славчев и Галина, вече Бонева, които в продължение на около две години работят по темата.

Седемте триптиха са съчетание на фотографии и рисувани с графичен таблет допълнения.

Нетрадиционната визия на посланията не биха изненадали публиката, която е следила изявите на двамата заедно и поотделно в последните години.

Галина е завършила фотография в НАТФИЗ и се занимава най-вече със снимане на портретна фотография. Последно – за българското издание на „Форбс”.

Славчо Славчев /по негови думи/ - бори белия лист с различен успех в Пазарджик.

Изложбата е наречена и фотографически подпури - препратка към музикалните произведения не без основание, защото в паната-триптиси са си дали среща интересни смесици от изразни средства, техники, детайли и настроения - досущ като музикални подпури.

Не е необходимо да си ортодоксален християнин, за да обърнеш внимание на 10-те божи заповеди, на съответните 7 смъртни гряха, а и на добродетелите, които оформят баланса в тази сложна религиозно-етична композиция. Елементи и крайпътни камъни, трасиращи пътищата  на общуване, поведение, манталитет.

Фотографичната изложба „Седемте смъртни гряха” е авторова гледна точка. Нетрадиционна, но интересна, която трябва да се види.

Изложбата ще бъде открита на 25 октомври (петък) 2013г. от 18.00 часа във фоайе на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик.

Category: ИЗЛОЖБИ | Added by: Kotzeva (2013-10-22)
Views: 860 | Tags: фотографически подпури, Славчо Славчев, Седемте смъртни гряха, Галина Бонева | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]