Monday, 2023-10-02, 7:46 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » ИЗКУСТВО

Вили Тодорова със Сребро в раздел Артистична фотография от конкурса Фотоакадемика 2013
За да отбележат началото на Месец на фотографията 2013, който тече в момента с богата програма, сдружение Фотографска Академия раздаде наградите от конкурса Фото академика 2013. Това се случи на откриването на изложбата, първо събитие от Месеца на фотографията, на 31 май в Галерия Индустриална, София.

Вили Тодорова от Пазарджик печели сребърен медал в раздела Артистична фотография на XIV-тото издание на Фотоакадемика. Тя споделя, че на форума се представят автори на голямо ниво: "Аз даже е притеснявах, защото си мислех, че въобще не съм на токова високо ниво, но реших, че човек трябва да опита, за да разбере до какво ниво е стигнал. И това беше една оценка, дори и за мен самата, да разбера някои неща за себе си." И ето, че намерението се увенчава с успех.

Фотографията е правена по време на първия фестивал "Включи града" в Бургас през миналата година. Освен нея на самата изложба Вили има още две фотографии, от общо четири изпратени.

Събитието, с голямо признание и влияние сред фотографите, е повод да разговаряме с Вили Тодорова. И не само заради престижната награда, но и за това, че тя инициира множество прояви, свързани с фотографията в Пазарджик. Чрез организацията си Vi Art foundation работи за развитието на културата и изкуството, подпомага талантливи деца и организира фотопленери за деца и възрастни.
С късата си коса, ретро очила и изискан стил, около Вили се носи аурата на нещо френско и шестдесетарско.

Интересът и към фотографията се изразява по-задълбочено през последните години, но Вили споделя, че от малка има афинитет към снимането: "Пеех в хора на Слава Русева и ходехме на лагер-школи всички ваканции. имах една "Смяна 8" и си снимах с нея."
За кратко обменяме мнения за очарованието, което продължава да крие лентовата фотография, въпреки цифровите технологии.:"Разбира се, работата сега е улеснена, тъй като съвременната лаборатория е компютъра, който може да извършва всички тези операции. Аз не обработвам допълнително своите снимки, предпочитам по този начин."
Нейни фотографии може да разгледате на Острова, на гърба Колодрума, изложба, която бе открита в рамките на фестивала "Арт идея-Арт алея". 
Category: ИЗКУСТВО | Added by: Kotzeva (2013-06-10)
Views: 902 | Tags: сребърен медал, Фотоакадемика, месец на фотографията, Вили Тодорова | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]