Monday, 2023-10-02, 6:05 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА АРТ ИДЕЯ -АРТ АЛЕЯ

Фото пространство "Задния двор"
Второто издание на фестивала "Арт идея - арт алея" провокира обществеността с различни форми на съвременно изкуство. Под определението за такова влиза използването на различни градски пространства за целите на изкуството. 
Такова е събитието Фото пространство "Задния двор", където ще се състоят изложби на 19 и 24 май от 19:30 ч., и в двата дни с различна програма. Мястото е изключително любопитно и скрито от очите на пазарджиклии. Това е много стара баня, сега оградена от сгради и ламаринени прегради.Намира се между механата, Младежкия дом и друга стара (но не толкова )сграда, в която понастоящем се помещава магазин за дрехи втора употреба.
За духът на изложбата са допринесли съдружницата му Мария Танева и изкуствоведът Ани Стойкова. Алтернативни пространства в България се използват като изложбени още през 70-те и е новост само в контекста на местната сцена и забравените културни архитектурни пространства.
Автор на изложбата е Павел Найденов. Провокацията на Павел е да се твори на място построено преди всички ние да се родим, да се възползваме от всяко едно пространство... от природни блага до руини. В изложбата ще бъдат включени фотографии, които той създава в качеството си на наблюдател и изобретател през последните две години. По-специалното, според Павел е, че са продукт на филмова фотография.
Павел Найденов принадлежи към обществото на vegan edge. Той е на 21 години, свободен артист - фотограф, музикант, писател, модел на свободна практика. Освен това Павел може да мине за колега и на героите от "Теория за големия взрив", тъй като има трайни интереси към теоретичната физика, макар и в момента да е прекъснал студент.
Може да се срещнете с него и творчеството му на 20 и 24 май в "Задния двор" от 19:30 ч.
Ето и трейлър за изложбата:Category: ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА АРТ ИДЕЯ -АРТ АЛЕЯ | Added by: Kotzeva (2013-05-15)
Views: 767 | Comments: 2 | Tags: Задния двор, фотопространство, Павел Найденов, изложба, Фестивал на изкуствата Арт идея - А, фотографии, Младежки дом | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]