Monday, 2023-10-02, 7:29 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА АРТ ИДЕЯ -АРТ АЛЕЯ

Фестивален дневник - предстоящи събития 27 декември

Предпоследен ден, целият пълен с разнообразни събития. Започваме още от 10.00 ч. с Уъркшоп по йога за деца и родители. Мястото: зала „Устрем” Младежки дом


Гледачка отново ще посреща желаещи в шатрата до Младежкия дом. Старт: 10.30 ч.         

Интересно събитие е  Уъркшоп по Контактна импровизация. При този вид импровизация контактът с другия танцьор създава импулса за движение и дава възможност за експериментиране с гравитацията, инерцията и моментума. Както и името подсказва, контактната импровизация е начин за изследване на невербалните форми на общуване. Повече за контактната импровизация може да прочетете тук. А за да разберете и усетите ефекта на място елате от 11.00 ч. в зала „Устрем”  на Младежки дом.


От 11.30 ч. клоунът Хари разказва приказки за най-малките в заниманието „Разкажи ми приказка”. Мястото: Младежки дом


Отново ще може да посетите „Уличка на занаятите” в двора на Етнографски музей от 12.00 ч. 

Екип на Етнографски музей организира занаятчии от различни професии, художници, фотографи, които представят свои творби или демонстрират свойте умения на място.


Ревю на носии ще гледате от 13.00 ч. в  Регионален исторически музей – Пазарджик”


От 14.00 ч. ще бъде представянето на Библиографски указател в Регионална библиотека

От 15.00ч. Художествената галерия представя „В ателието на графика – непознатия Герасимов”. По интерактивен начин ще навлезем в творческия свят на художника.По-късно следобед ще започне изложбата „Оръжието през вековете” в Регионален исторически музей – Пазарджик от 17.30 ч.           

Комедийно-интерактивното шоу „Анна бижуто” може да гледате от 18.00 ч. в зала  „Устрем” Младежки дом. Николай Акимов е режисьор на спектакъла. "Анна бижуто" е пиеса от Марк Камолети (1923-2003). Той още приживе става класик на френския театър, през втората половина на ХХ в. Името му се нарежда на първите места сред водещите френски комедиографи. Сравняват го с Фейдо, Гитри и Лабиш. Автор е на 18 пиеси, поставени в много страни по света.  Първата си пиеса, "Анна Бижуто” (La bonne Anna), Камолети написва през 1958 година. След постановката ще има среща с авторите.                   

 

От 19.00 ч. Млади хора демонстрират последни тенденции в изкуството „street dance или състезания с други стилове танци.Мястото: фоайе зала „Маестро Г. Атанасов”


Кулминацията на вечерта ще е концертът на пазарджишки рок групи в един истински Рок маратон. От 19.00 ч. в Голяма зала на Младежки дом.


 

Category: ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА АРТ ИДЕЯ -АРТ АЛЕЯ | Added by: Kotzeva (2012-12-26)
Views: 838 | Tags: клоун, приказка, контактна импровизация, Георги Герасимов, Художник, носии, уличка на занаятите, рок маратон, йога, ревю | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]