Monday, 2023-10-02, 8:05 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » ДОБРОВОЛЧЕСКИ ПРОЯВИ И ИНИЦИАТИВИ

Конкурс за кратък разказ „Познавам аутист“

Гражданско движение „Помощ на лица с проблеми в развитието” и едноименната фондация организират конкурс за кратък разказ, описващ познанство с аутист.      Краен срок  за кандидатстване в конкурса: 17 ноември 2012 г.
Целта на конкурса е да се разбере до колко сме информирани за състоянието аутизъм и до каква степен сме в състояние да приемаме различните.
Може да опишете случка, която ви е направила впечатление или да направите словесен портрет на аутиста, когото познавате. Разкажете за емоциите и чувствата, които той или тя буди у вас, за начина, по който го възприемате.
Всички разкази ще бъдат разгледани от компетентно жури.
Авторът на отличения като най-въздействащ разказ (възможно е да са повече от един), ще бъде поканен в „Шоуто на Слави”, за да го прочете. Идеята е това да се случи на 3 декември – международен ден на хората с увреждания.
Конкурсът ще има и втори етап – издаване на книжка със събраните от конкурса материали, в която ще има и творби (разкази, рисунки, фотоси) на хора с аутизъм, което ще стане на 2 април – Световния ден за повишаване информираността на обществото по въпросите на аутизма и Международен ден на детската книга.
Всички изпратени материали ще бъдат качвани на фейсбук страницата на Гражданско движение „Помощ на лица с проблеми в развитието”.

Материалите трябва да бъдат изпращани на имейла на конкурса: poznavamautist@abv.bg .

Няма ограничения във възрастта на кандидатите.
Форматът на изпратения материал е избор на кандидата. Може да  изпратите и снимки – до 2 броя, ваша и/или обща с описвания от вас човек.
Подадените материали за конкурса трябва да са придружени със следната информация:
име и фамилия на кандидата, възраст, адрес за връзка, телефон, учебно заведение и имейл. Кандидатите следва да си запазят копие от подадените материали.

Повече за аутизма прочетете тук.
Source: http://www.pz-mikc.bg/top-menu/obiavi/konkurs-za-kratak-razkaz/
Category: ДОБРОВОЛЧЕСКИ ПРОЯВИ И ИНИЦИАТИВИ | Added by: Kotzeva (2012-11-06)
Views: 690 | Tags: аутизъм, конкурс, разказ | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]