Wednesday, 2018-11-14, 5:08 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » ТЕАТЪР

Театър под прикритие
Това трябваше да бъде кратка информативна статия за новата премиера на ДКТ "Константин Величков" или накратко Театъра. Вероятно щеше да има фотографии, специално заснети с рекламна цел. За трeйлър няма и да си помисля. Вероятно информацията за постановката щеше да я има в сайта на театъра. Ако имаше такъв... работещ.

Дълго избягвах да коментирам комуникационната стратегия на културната институция. Вероятно за малък град като Пазарджик разнасянето от уста на уста е достатъчна стратегия. Или пък разлепването на плакати на не точно обособени за тази цел места. Вероятно, ще кажете ами има телефон или електронна поща, по която може да се договорите. Вероятно ще сте прави. И бих казала, че човек не ходи да досажда по 100 пъти, след като е бил на два разговора, нали?
Фактите всъщност са такива, че изградена съвременна комуникационна стратегия липсва. А хора, които да я свършат също липсват.

Утре има премиера, рабрахте ли?
От създадено събитие във Фейсбук с име на постановка, режисьор и актьори?
От нещо като плакат в албумен размер А4 разлепен из града? (Е, тук вероятно има и анотация на пиесата. Не че не може да се разбере Ст. Л. Костов какво е писал и от учебник по литература.) 

Информация, която откривам за пиесата с утрешна премиера наречена "Големанов", с две изречения за постановката и историческа препратка за актуалността на пиесата (демек, за това сме я поставили), намирам... в сайта на Сатиричния театър. Няма да копирам текста, давам ви направо линк: цък.

Линкове още мога да дам, защото Големанов се играе този сезон от още два театъра, преди няколко години е поставян и от Mариус Куркински в Малък градски театър.

Големанов от театър Мелпомена (линка е от гостуването в Театъра на Армията, та да видите сайт.)

Големанов във Варненския театър

А ето и постановката на Мариус Куркински

По-точно време за поставяне на Големанов надали има, всички знаят това. Зрителите обаче ще бъдат привлечени от начина, по който текста се интерпретира. Затова е нужно малко по-различно пиарско позициониране. Мисля, че актьорите и хората, които стоят зад една постановка заслужават много повече.

Дани Коцева
Category: ТЕАТЪР | Added by: Kotzeva (2013-04-29)
Views: 217 | Tags: Големанов, театър, стратегия, пиар, комуникация | Rating: 4.0/4
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]