Friday, 2018-12-14, 9:25 AM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » ТЕАТЪР

Хотел "Бевърли хилс, Калифорния"

от Нийл Саймън
Режисьор: Михаил Петров
С: Добрин Досев, Ива Огнянова, Тодор Танчев, Мира Янева, Диана Досева, Тодор Кайков, Йоанна Микова


За да видите какво се случва в слънчева Калифорния с гостите от Ню Йорк, от Филаделфия и от Лондон и какви приключения, сътресения и награди ги очакват в луксозния хотел "Бевърли Хилс”.

Една вбесена от това, че се е разминала с наградата Оскар киноактриса извършва истински словесни изстъпления над придружаващия я спътник в живота. Той обаче е достатъчно остроумен и находчив, за да и отговаря със същото.
Три жени и трима мъже разиграват три изключително забавни истории в апартамент на луксозен американски хотел. Разведена двойка, в която всеки иска да се изкара по-щастлив от другия, води борба за симпатията  и близостта на единствената им дъщеря.
Една съпруга пристига от  другия край на Америка при своя настанен в хотела съпруг. Пристига много по-рано, отколкото той би искал, защото в леглото му се намира препило през нощта момиче, което той по никакъв начин не успява да дигне на крака. А нищо не подозиращата, уморена от пътя съпруга бърза да си легне в същото легло.
Сцени от реалния живот с реални хора. И след многото драматични перипетии всичко завършва с оптимистичния американски хепиенд.

На 15 март от 19:00 ч. на камерна сцена в Театъра.


Рецензия във в. "Дума" бр. 141

Приключения и сътресения в Калифорния

В блестящата си комедия Нийл Саймън задава вечните въпроси "Как да живеем?", "Как да обичаме" и "Как да сме щастливи?"

Михаил Петров поставя за първи път у нас пиесата на известния майстор на добрата комедия  Нийл Саймън "Хотел "Бевърли хилс", Калифорния" на сцената на Пазарджишкия театър. Динамичното и наситено с неочаквани обрати и скрити тайни действие се развива в апартамент N203-204 на хотел "Бевърли хилс" в Лос Анджелис, където последователно пребивават гости от Ню Йорк, от Филаделфия и от Лондон. В трите сюжетно самостоятелни сценични миниатюри, обединени единствено от мястото на действие, всъщност се третират основни житейски проблеми - как една майка да запази обичта на дъщеря си, независимо от своята болест; как може да оцелее доверието и обичта в едно семейство след "въображаема" изневяра; как се губи и печели славата и любовта.
В пиесата си, написана виртуозно и с ярко комедийно вдъхновение, чрез историите на своите герои Даяна и Сидни, Хана и Били, Мили и Марвин, Нийл Саймън задава вечните въпроси "Как да живеем?", "Как да обичаме" и "Как да сме щастливи?". А най-важното е, че в спектакъла на режисьора Михаил Петров тези проблеми са представени забавно и атрактивно, с много чувство за хумор в ситуациите и в характерите на героите и с блестящи актьорски превъплъщения.
Всяка от трите "малки" пиеси е разчетена и поставена с дълбочина на проникновението в същината на проблема и образите, с изтънчен усет за комедийните ситуации и вътрешната динамика на характерите, което дава възможност на актьорите Тодор Танчев, Мира Янева, Йоанна Микова, Тодор Кайков, Добрин Досев и Ива Огнянова да изградят своите герои едновременно като истински комедийни и драматични персонажи. Защото едно от най-големите достойнства на това представление, което се гледа с усмивка на лице, но не се забравя десет минути след края, е, че добрият театър може да говори за сериозни и смислени неща от живота със забавна лекота на иронията, със заразителен смях и с истински артистизъм.


 
Source: http://www.programata.bg/?p=39&l=1&c=1&id=69244
Category: ТЕАТЪР | Added by: Kotzeva (2013-03-10)
Views: 574 | Tags: Хотел Бевърли хилс, Теодор Кайков, театър Пазарджик, Ива Огнянова, Нийл Саймън, Добрин Досев, Михаил Петров, пиеса, калифорния, Тодор Танчев | Rating: 4.5/2
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]