Wednesday, 2018-11-14, 5:06 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Publisher

Main » Articles » ТЕАТЪР

8-ми международен младежки театрален фестивал "Океан от любов"

На 4-ти април стартира осмото поред издание на младежкия театрален фестивал "Океан от любов". В разговор с Инна Церовска научаваме какво да очакват зрителите на града в тези 4 дни.

"От две години ние правим всичко възможно, с помощта на бизнеса в града да събираме участниците на този изключително приятен празник за младите.
От няколко години при нас се събират преподаватели от НАТФИЗ, които провеждат различни театрални ателиета. Тази година отново най-търсено и най-желаното ателие, това е техника на говора и пластика със ст. ас. Икономов, който е актьор и в Сатиричния театър. Любопитно е, че сме включили грим и макиаж, което ще  се води от гримьор в топ листите за кино и театрален грим."
Уъркшопове ще проведат и познатите от предаването "Нощни птици" актьори от импровизационен тетатър "Ха-ха-ха Импро театър", допълни списъка с нови и любопитни изненади г-жа Церовска: "Надявам се, че ще се случат интересни импровизационни ситуации. И още н
ещо, което ще изненада приятно участници и зрители, е че ще имаме една вечер, в която ще има Зумба парти, надявам се че ще бъде забавно за всички." Г-жа Церовска и ръководителят на тетралната школа към Младежки дом са организирали 13 спектакъла, два от които са на чуждестранни трупи.
"Първият спектакъл ще бъде на трупата на Смолянския театър с ръководител Емиля Ованесян – това е групата, която беше оценена най-високо миналата година. Ще имаме и един спектакъл, който ще е на открито в Лапидариума, който ще бъде представен от тетралната трупа на Младежки дом- Враца. Те ще покажат едно огнено шоу, което след това ще прелее в интересни импровизации с огън и светлини." Освен силният старт в първия ден, маратонът през другите дни също ще бъде доста силен с по четири представления на ден, заявява директорката на Младежки дом. Журито ще бъде представлявано от Валентина Фиданова - председател, Гого Антиката, актьорът от ДКТ "Константин Величков" Ивайло Ненов и Василена Радева - млада и много надеждна българска режисьорка, която е носител на Аскеер. В заключение Инна Церовска отправи благодарности: "Не мога да не благодаря на община Пазарджик и абсолютно безрезервната подкрепа на г-н Попов и на хотелите "Тракия", "Елбрус" и "Хебър". "
Програма за фестивала може да видите тук.


Снимките са от миналогодишното издание
Category: ТЕАТЪР | Added by: Kotzeva (2013-03-29)
Views: 386 | Tags: Ха-ха-ха импро театър, театър, Пазарджик, Океан от любов, фестивал, Младежки дом | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]