Friday, 2024-04-19, 10:47 PM
Welcome Гость
Main | Sign Up | Login | RSS

ЧАСОВНИКЪТ

Blog

Main » 2013 » March » 24 » Отворено писмо
9:29 PM
Отворено писмо
В неделя вечер във Фейсбук е създаден профил на Чувствителни граждани, които изразяват позицията си в Отворено писмо до директора на пазарджишкия театър г-н Александър Жеков, провокирани от негово изказване в предаването "60 минути" по регионалната телевизия Телекабел. Ответната страна може да изрази правото си на отговор.


Отворено писмо до директора на пазарджишкия театър, г-н Александър Жеков, по повод негово интервю за телевизия Телекабел.

Г-н Жеков, моля да разясните на пазарджишката културна общественост какво имахте предвид с израза:  „Вярвам в хепи енда на пазарджишкия театър”?        

Какво е новото във вашата стратегия, след като стартирате с добре познатите ни състезатели?

Защо ни мислите за глупави?

След като предишното ръководство на театъра, в лицето на  г-н Владилен Александров и неговият  заместник г-н Иван Карев се „постараха" достатъчно (14 г.) да доведат театъра до състоянието, за което сам твърдите, че е притеснително, не мислите ли, че от Вас се очаква промяна? Моля Ви, не  ни „забавлявайте” по начин, по който вече бяхме „забавлявани”.

Защо размахвате този вмирисан чорап и се опитвате да ни го представите за нов ароматизатор? Това ли е дългоочакваната от нас свежест? Не мислите ли, че сме се наситили на тези аромати? Наистина ли считате, че (както се изрази старият – нов зам. директор  Иван Карев) между бившия директор и „новият” щатен режисьор, Владилен Александров има съществена разлика?

Г-н Жеков, ние не Ви познаваме, но е казано „ По делата ще ги познаем”, а Вашите първи стъпки ни звучат удивително познато.

Изслушахме внимателно виртуозното Ви хленчене за това, колко трудно е да накараш 30 хиляди души от 70 хиляден град да отидат поне веднъж годишно на театър. Уверяваме Ви, че по пътя, който изглежда сте избрал това действително ще Ви е много трудно. От друга страна знаем, че тази задача е лесно постижима, стига института, който Ви е поверен да създава вълнуващо, съвременно, красиво и стойностно изкуство. Изпълнете това, което очакваме от Вас, а именно промяна.

P.S.

Не желаем нашите деца организирано да посещават евтини секс комедии и пошли илюстрации на българската класика. Погледнете отговорно на изкуството за деца. Не забравяйте, че от така необходимите Ви 30 хиляди зрители една голяма част са нашите деца.

Г-н Жеков, изненадайте ни! Предпочитаме да свързваме името ви  с трудното и достойно дълголетие на нашия театър, отколкото с "щастливия" му край.

Чувствителни граждани                                                                                                       

 Приятели на театъра


Views: 859 | Added by: Kotzeva | Tags: театър, Отворено писмо, Александър Жеков, Чувствителни граждани | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]